Monday, May 18, 2009

Kelas menonton wayang..


Erm..tadi cerita pasal aktiviti yang lepa.Sekarang kita cerita pasal aktiviti hari ni pulak ye.Minggu lepas kami baru je habis mid -term korean exam.Jadi,hari ni Seonsengnim (SSN) @ Lecturer kami bawa kami pergi tengok wayang kat Podo Mall,Sillim.

Malangnya cerita yang kami tonton tu takde subtitle..huhu..Layan je la..Rupa-rupanya drama Korea ni agak tak senonoh jugak ek.Hurm...Takde la terover sangat macam movie English tu,tapi bagi kita orang Melayu yang mempunyai adat sopan ni,kita akan rasa tak berapa elok la kan.

Pada permulaan cerita tu saya ok lagi..Bila sampai di pertengahan cerita,saya dah rasa mengantuk.Nasib baik tak tertidur kat situ.huhu..Memang dah nak tersengguk-sengguk dah.Tak nak la cerita pasal movie ni lagi.Boring kan?Apa la saya ni kan?

Lepas tengok wayang tu SSN bawa kami pergi makan.Saya makan 생선구이(sengseongui)@ ikan bakar.Sedap..Nanti lain kali tak payah la pergi Dongdaemon semata-mata nak makan ikan bakar.hehe..

Yang tak bestnya petang tadi pukul 2 petang kami kena pergi Seoul National University (SNU) pulak..Ada 오후 수업 (Ohu suob)@ kelas petang.Mengada-ngada saya ni kan?Nak tulis jugak kot bahasa Korea.Bukannya semua pembaca boleh faham.Tapi kalau sapa-sapa yang berminat nak belajar bahasa Korea boleh la belajar sikit-sikit ye.Tapi saya ni bukannya pandai sangat pun.Boleh la sikit-sikit tu..

Ni gambar 생선구이 tu....sedap tak?

2 comments:

kruN.ch. said...

haha mende ni xsedap~ nyesal order yg ni ^^ :P
ooo rupenye ade blog..asal xgtau?? kejam kejam T.T

Nadzipah said...

xde la xsedap sgt pun..rasanya yg kain lagi x sedap..huhu..
hihi..baru nk blaja wtulis blog..malu nk gtau..kejam?huhu..